Gå til hovedindhold

Energinet.dk får statslån på 3,2 mia. kr.

Publiceret d. 29.7.2010 14.01
Finansudvalget har godkendt, at Energinet.dk kan optage statslån på 3,2 mia. kr., primært til refinansiering af eksisterende gæld.

Finansudvalget godkendte torsdag den 5. oktober et statslån til Energinet.dk på 3,2 mia. kr., som fordeles med 2,5 mia. kr. i 2006 og 0,7 mia. kr. i 2007.

Transport- og energiminister Flemming Hansen har tidligere godkendt virksomhedens investerings- og finansieringsplan. Heraf fremgår det, at Energinet.dk har et samlet bruttolånebehov til systemansvars- og transmissionsaktiviteterne på 3,2 mia. kr., med henholdsvis 2,5 mia. kr. i 2006 og yderligere 0,7 mia. kr. i 2007. 
 
Lånoptagelsen i 2006 forventes primært anvendt til dels refinansiering af eksisterende lån samt omlægning af eksisterende korte kredittræk til langfristede lån og dels investeringsaktivitet på 0,4 mia. kr.

- Investeringsaktiviteten i 2007 forventes at udgøre knap 1. mia. kr. eksklusive overtagelse af gaslageret i Lille Torup. De væsentligste investeringsaktiviteter vedrører Storebæltskabel samt tilslutning af havmøller, oplyser Finanschef Claus Hangaard.

Finansieringen af gaslageret i Lille Thorup er ikke indeholdt i statslånerammen, da denne aktivitet er i konkurrence med andre udbydere. Energinet.dk skal derfor på det kommercielle lånemarked for at finansiere denne aktivitet, hvilket dog ikke vurderes at blive meget dyrere pga. Energinet.dk's høje rating.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.