Gå til hovedindhold

Energinet.dk fastholder rating

Publiceret d. 4.10.2011 13.46
Ratingbureauet Standard & Poor's fastholder i deres årlige review Energinet.dk's kreditværdighed på AA.

Energinet.dk’s rating er sammensat af en vurdering af ejeren (staten) på AAA og en vurdering af Energinet.dk på stand alone basis. Med udgangspunkt i Energinet.dk's massive investeringsprogram i de kommende år har Standard & Poor’s nedjusteret Energinet.dk's stand alone rating fra A+ til A. Den samlede rating på AA opretholdes.

 Energinet.dk har et forventet investeringsbehov over de kommende tre år på mere end 12 mia. kroner, hvilket vil øge selskabets gæld betragteligt. S&P hæfter sig ved den faldende soliditet som følge af den stigende gæld, men pointerer samtidig, at statsejerskabet og hvile-i-sig-selv reguleringen understøtter virksomhedens finansielle position. Samtidig er det en stor fordel for el- og gasforbrugerne, at Energinet.dk har adgang til meget fordelagtig finansiering gennem Danmarks Nationalbank.

 

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.