Gå til hovedindhold

Energinet.dk køber alle aktier i nordisk gasbørs

Publiceret d. 17.12.2012 11.09
Af 581;#Jesper Nørskov Rasmussen
Energinet.dk har i dag købt 50 procent af aktierne i den nordiske gasbørs Nord Pool Gas af Nord Pool Spot og er nu eneejer af Nord Pool Gas.

Energinet.dk køber Nord Pool Spots aktier i Nord Pool Gas, og Energinet.dk er nu eneejer af den nordiske gasbørs. Købet træder i kraft 17. december. Indtil i dag ejede Nord Pool Spot og Energinet.dk hver 50 procent af aktierne.

Handlen er godkendt af klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Energinet.dk vil med købet forstærke sin deltagelse på det nordiske gasmarked.  Forudsætningen for et marked er en velfungerende gasbørs, forklarer Torben Brabo, direktør i Energinet.dk’s gasdivision.

”Med Energinet.dk’s ejerskab af Nord Pool Gas vil vi sikre, at den strategiske udvikling af gasbørsen tager de rigtige konkurrencemæssige skridt i forhold til det regionale markeds behov”, siger han.

Mikael Lundin, administrerende direktør i Nord Pool Spot siger:
”Nord Pool Spot vil fokusere på kerneforretningen. Nord Pool Spot driver det førende elmarked i Europa, og vi vil fortsætte vores udvikling inden for el, så vi kan levere et stærkt og effektivt day-ahead og intraday marked til vores medlemmer.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.