Gå til hovedindhold

Energinet.dk køber komponenter til Kriegers Flak Havmøllepark

Publiceret d. 15.1.2016 09.44
Energinet.dk forsætter indkøb af store tekniske komponenter til nettilslutningen af kommende havmøllepark på Kriegers Flak. Største indkøb af vekselstrømskomponenter til stationer i Energinet.dks historie
Energinet.dk forsætter indkøb af store tekniske komponenter, som skal bruges i nettilslutningen af den kommende havmøllepark på Kriegers Flak. Det er bl.a. indkøb af transformere, reaktorer og afbrydere til de stationer, der skal forbinde havmøllerne med det sjællandske elnet.
 
I alt er der blevet indgået kontrakter for en kvart mia. kr. Kontrakterne udgør dermed en væsentlig del af projektets samlede anlægsbudget på 3,5 mia. kr. Det er samtidig det største samlede indkøb af vekselstrømskomponenter til stationer i Energinet.dk's historie. Endvidere er nogle af kontrakterne indgået som rammeaftaler. Det er også første gang, der er indgået rammeaftaler på disse typer af komponenter i Energinet.dk.
 
Indkøbet af transformere og reaktorer samt GIS-anlæg (afbrydere) er inddelt i 7 leverancer:
 
• 1 stk. variabel 400 kV reaktor til station Hovegård leveres af Siemens A/S. Kontrakten er indgået som en 3 årig rammeaftale med option på 1 år ekstra.
• 1 stk. 400 kV reaktor til station Ishøj leveres af ABB A/S. Kontrakten er indgået som en 3 årig rammeaftale med option på 1 år ekstra.
• 5 stk. 220 kV reaktorer til station Tolstrup Gårde samt 1 stk. til offshore 220 kV reaktor leveres af ABB A/S. Kontrakten er indgået som en 3 årig rammeaftale med option på 1 år ekstra.
• 2 stk. 400/220 kV autotransformere til stationerne i Bjæverskov og Ishøj leveres af CG Power System. Kontrakten er indgået som en 3 årig rammeaftale med option på 1 år ekstra.
• 1 stk. 220/220 kV fasedrejertransformer til station Bjæverskov leveres af Royal SMIT
• 4 stk. 220/33 kV transformere til platformene på havet leveres af CG Power Systems
• 2 stk. 220 kV GIS anlæg til platformene på havet leveres af CG Electric Systems
 
- Med placering af ordrerne har vi sikret os rettidige leverancer, som betyder, at vi er klar til at tilslutte Danmarks største havmøllepark til tiden i 2018, siger chefprojektleder Jens Christian Hygebjerg, Energinet.dk.
 
(Artiklen opdateret 20.01.2015 med information vedr. kontrakt med ABB)
 
 
 
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.