Gå til hovedindhold

Energinet.dk køber syv reaktorer

Publiceret d. 27.4.2012 09.55
ABB leverer reaktorer til Kassø-Tjele projektet og Lillebælt-forskønnelse

Energinet.dk har underskrevet en kontrakt med ABB A/S om levering af i alt syv reaktorer.

Fem af reaktorerne skal bruges i forbindelse med den nye elforbindelse mellem Kassø og Tjele. Reaktorerne skal opstilles på station Revsing, station Askær og på station Tjele. De to resterende reaktorer skal anvendes i forbindelse med forskønnelsesprojektet ved Lillebælt, hvor de eksisterende luftledninger skal erstattes med kabler.

En reaktor indsættes i nettet for at styre spændingen. Et kabel i jorden eller på havbunden virker også som en kondensator i nettet. For at korrigere for konden-satorvirkningen indsættes reaktorer, der er store spoler på størrelse med trans-formere.
Kontraktsummen på de syv reaktorer er ca. 94 mio. kr.

Alle reaktorer skal fremstilles på ABB´s transformerfabrik i Ludvika i Sverige.

Første reaktor skal leveres til Station Revsing i foråret 2013.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.