Gå til hovedindhold

Energinet.dk med i ny europæisk markedsplatform til gastransport

Publiceret d. 18.4.2012 11.44
16 europæiske gassystemansvarlige selskaber, heriblandt ENerginet.dk, har i dag underskrevet en aftale om at etablere fælles platform.

Energinet.dk i Danmark og de gassystemansvarlige selskaber i Tyskland, Frankrig, Belgien og Holland etablerer 1. april 2013 en fælles, europæisk platform, hvor gasselskaber kan købe kapacitet i gasnettet til transport af gas på tværs af de fem lande.

De 17 selskaber bag den nye markedsplatform underskrev i dag en aftale (Memorandum of Understanding) i Amsterdam. Den nye platform vil gøre det nemmere for gasselskaberne at købe kapacitet i gasnettet til transport af gas på tværs af de fem europæiske lande. Andre lande vil blive inviteret med i den fælles markedsplatform.

For Danmarks vedkommende vil den nye europæiske platform afløse Link4Hubs, som Energinet.dk har etableret i samarbejde med Gasunie og GTS.
Læs mere her.  

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.