Gå til hovedindhold

Energinet.dk offentliggør Halvårsrapport 2013

Publiceret d. 29.8.2013 12.40

Periodens resultat udgør et overskud på DKK 453 mio. efter skat mod et overskud for første halvår 2012 på DKK 162 mio. Stigningen skyldes primært indregning af en skatteeffekt som følge af Folketingets vedtagelse af vækstpakken i juni 2013, hvor det blev besluttet at sænke selskabsskatteprocenten gradvist fra 25 til 22 procent i 2016.

Med undtagelse af de kommercielle aktiviteter er Energinet.dk underlagt et økonomisk hvile i sig selv-princip, hvilket medfører, at årets resultat alene består af en lovbestemt forrentning af egenkapitalen, resultat af kommercielle aktiviteter samt øvrige reguleringer, som ikke indregnes i de kommende års tariffer.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.