Gå til hovedindhold

Energinet.dk opretholder høj rating

Publiceret d. 29.7.2010 13.45
Det anerkendte kreditvurderingsfirma Standard & Poor’s bekræfter den høje rating, som firmaet tildelte Energinet.dk i oktober 2005.

Energinet.dk har en long term rating på AA+, hvilket er den næsthøjeste vurdering, Standard & Poor's kan uddele. Desuden har Energinet.dk en short term rating på A-1+, som er den højest mulige.

Den høje rating begrundes i virksomhedens solide forretningsområde og dens monopolstatus inden for systemansvar og transmission af el og gas samt statens ejerskab og støtte til virksomheden. Desuden har den økonomiske regulering og økonomiske stabilitet af Energinet.dk også en afgørende indflydelse på ratingen.

Samtidig med bekræftelsen på ratingen tager Standard & Poor’s Energinet.dk af den observationsliste, som virksomheden blev sat på i forbindelse med overtagelsen af gaslageret i Lille Torup. Placeringen på observationslisten hang sammen med, at drift af gaslageret ikke er en monopolaktivitet, sådan som virksomhedens øvrige aktiviteter er det. Når Energinet.dk nu er fjernet fra observationslisten, skyldes det primært, at Energinet.dk har valgt at isolere den kommercielle risiko i et nystiftet datterselskab, Energinet.dk Gaslager Holding A/S, der formelt har købt aktierne i gaslageret af DONG. Dette selskab har købt gaslageret med et kapitalindskud fra Energinet.dk på 500 mio. kr. samt eksterne lån på 1,5 mia. kr.

Fastholdelsen af den pæne rating betyder, at Energinet.dk fortsat kan låne penge på favorable vilkår. Det er af stor betydning, da virksomheden står over for betydelige investeringer i især udbygninger af eltransmissionsnettet.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.