Energinet.dk overtager kabel til Bornholm | Energinet

Energinet.dk overtager kabel til Bornholm

Publiceret d. 29.7.2010 14.05
Bestyrelserne for Energinet.dk og bornholmske Østkraft har nu godkendt, at Energinet.dk køber det 60 kV-kabel, der forbinder Bornholm med Sverige.

Overtagelsen af det bornholmske kabel finder sted den 28. juni i år.

Energinet.dk har i en ny rapport konkluderet, at der er behov for at forbedre Bornholms forsyningssikkerhed. Det kan ske dels ved at sikre kablet mod skibsankre ved at spule det bedre ned i Østersøens bund og dels ved at etablere ny produktionskapacitet på øen i takt med, at Østkraft udfaser Rønneværkets blok 4.

Kablet har to gange på 14 måneder været beskadiget af skibsankre, og øen har i den forbindelse været uden mulighed for elektrisk assistance fra fastlandet.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.