Gå til hovedindhold

Energinet.dk påbegynder den planlagte udskiftning af dele af Anholt kablet

Publiceret d. 14.10.2015 14.54
Udskiftningen af to sektioner af kablet, der forbinder Anholt Havmøllepark med elnettet forventes at ske i perioden mellem den 26. oktober og den 23. november afhængig af vejrforhold.
​For at minimere risikoen for nedbrud besluttede Energinet.dk i sommer i samarbejde med leverandøren, NKT Cables, at erstatte dele af søkablet til Anholt Havmøllepark, hvor analyser indikerede en risiko for, at der kan opstå fejl.
 
Igennem den seneste tid har Energinet.dk arbejdet på at gøre klar til udskiftningen af de to kabelsektioner, som nu forventes at kunne ske fra den 26. oktober. Selve udskiftningen forventes at vare 4-6 uger afhængig af vejrforhold.
 
Mens arbejdet står på, får Anholt strøm fra øens egne dieselgeneratorer.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.