Energinet.dk skriver kontrakt på komponenter til elektrisk Storebælts-forbindelse | Energinet

Energinet.dk skriver kontrakt på komponenter til elektrisk Storebælts-forbindelse

Publiceret d. 29.7.2010 13.43
Siemens og ABB bliver leverandører af hovedkomponenterne til jævnstrømsforbindelsen, der skal forbinde Øst- og Vestdanmark elektrisk.

Energinet.dk har skrevet kontrakter på de to mest udgiftstunge anlægskomponenter til den elektriske Storebæltsforbindelse.

Siemens er blevet valgt som leverandør af de to omformerstationer, der på henholdsvis den fynske og den sjællandske side af Storebælt skal ændre strømmen fra vekselstrøm til jævnstrøm og omvendt.

Som leverandør af det 32 km lange søkabel og de to landkabler på henholdsvis 16 og 10 km har Energinet.dk valgt ABB.

De to leverandører er valgt på baggrund af et EU-udbud. De resterende ordrer, som bl.a. gælder returlandkabel og udlægning af søkablerne, ventes at blive givet i løbet af efteråret 2007.

I alt er den elektriske Storebæltsforbindelse budgetteret til 1,3 mia. kr., og ordrerne på omformerstationer og kabler udgør mere end halvdelen af det samlede budget.

Anlægsarbejdet ventes at begynde i efteråret 2007, og i 2010 vil forbindelsen være klar til at transportere strøm mellem Øst- og Vestdanmark.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.