Gå til hovedindhold

Energinet.dk udskyder udskiftning af dele af Anholtkabel

Publiceret d. 31.8.2015 09.27
Udskiftningen af to dele af kablet, der forbinder Anholt Havmøllepark med elnettet på land, begynder ikke som planlagt i september.

​Energinet.dk må udskyde udskiftningen af to dele på i alt ca. 4,5 kilometer af det søkabel, der forbinder Anholt Havmøllepark med elnettet på land.

- Kabelleverandøren er stadig i gang at forberede erstatningskablet. Der var en fejl i erstatningskablet, som har rykket processen. Derfor kan vi ikke begynde udskiftningen på havet i slutningen af september, sådan som vi tidligere har meldt ud, siger Torben Glar Nielsen, teknisk direktør i Energinet.dk.

Så snart Energinet.dk er klar med en ny dato for, hvornår arbejdet kan gå i gang, bliver det meldt ud til markedet på elbørsen Nord Pool Spots hjemmeside.

 

I februar måned opstod der en fejl i kablet, som betød at havmølleparken var ude af drift i over fire uger, mens et stykke af kablet blev udskiftet. Siden har Energinet.dk, kabelleverandøren NKT Cables og eksterne eksperter undersøgt fejlen og resten af kablet, og det har vist sig, at der er en risiko for, at den samme fejl kan opstå i to andre dele af kablet. Derfor skal de skiftes.
 
Læs mere om kabelfejlen fra februar her.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.