Energinet.dk udsteder nu også oprindelsesgarantier for el produceret ved højeffektiv kraftvarme | Energinet

Energinet.dk udsteder nu også oprindelsesgarantier for el produceret ved højeffektiv kraftvarme

Publiceret d. 29.7.2010 13.41
Fra 1. juli 2007 er det muligt at få udstedt oprindelsesgarantier for el produceret ved højeffektiv kraftvarme. Systemet følger samme princip som de oprindelsesgarantier, der igennem de seneste år er blevet udstedt for el fra vedvarende energi.

Med en oprindelsesgaranti i hånden kan elproducenten dokumentere, at elproduktionen er fremstillet ved hjælp af højeffektiv kraftvarme. Det er en produktionsform, hvor brændslet bliver udnyttet bedre end ved separat produktion af el og varme. Systemet er et krav fra EU, som ønsker at fremme produktionen af højeffektiv kraftvarme, ved at gøre denne type at produktion mere attraktiv end separat produktion af el og varme.

Energinet.dk kan udstede oprindelsesgarantier enten som papirudgave med hologram eller i elektronisk udgave i form af et pdf-dokument.

For at få udstedt oprindelsesgarantier for højeffektiv kraftvarme skal produktionen opfylde forskellige krav. Energibesparelsen ved samproduktion skal eksempelvis være mere end 10 %, når der sammenlignes med en separat produktion.

Du kan se mere her

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.