Gå til hovedindhold

Energinet.dk udvider gaslager i Lille Torup for 119 mio. kr.

Publiceret d. 2.9.2010 10.59

Energinet.dk's bestyrelse har besluttet at igangsætte en udvidelse af naturgaslageret i Lille Torup mellem Viborg og Års. Udvidelsen kan være første skridt i en mulig trinvis udbygning, der afhængig af behovet kan fordoble gaslagerets kapacitet i løbet af en årrække. Lageret har i dag en kapacitet, der svarer til 10 pct. af det danske årsforbrug af gas.

Lageret i Lille Torup består af i alt syv hulrum - kaverner - som ligger i en salthorst i 1200-1700 meters dybde. Kavernerne er 200-300 meter høje og 50-65 meter i diameter.

Udvidelsen af lageret sker under forudsætning af myndighedernes godkendelse. En VVM-undersøgelse af miljøpåvirkningerne er sat i gang for en lagerudvidelse med ni nye kaverner samt genudskylning af de syv eksisterende kaverner og en fordobling af det eksisterende procesanlæg. Med VVM-godkendelsen vil en senere trinvis udbygning kunne besluttes i takt med, at behovet for lagerkapacitet øges.

Første trin i udvidelsen er en investering på 119 mio. kr. til reetablering af et eksisterende udskylningsanlæg samt genudskylning af i første omgang én af de syv eksisterende kaver (hulrum). Udskylningen vil foregå over tre år og øge kavernens volumen med 15 pct. om året.

Kontakt: Peter A. Hodal, divisionsdirektør. Telefon: 44 87 33 80

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.