Gå til hovedindhold

Energinet.dk vil udskifte dele af Anholtkablet

Publiceret d. 20.8.2015 06.21
Energinet.dk planlægger udskiftning af to sektioner af søkablet til Anholt havmøllepark i løbet af september og oktober.
​I februar måned opstod der en fejl i det søkabel, der forbinder Anholt Havmøllepark med elnettet på land. Fejlen blev udbedret, og efter fire ugers udetid kunne møllerne igen levere strøm gennem kablet.
 
Siden da har Energinet.dk i samarbejde med leverandøren af kablet, NKT Cables og med hjælp fra et eksternt testlaboratorium, analyseret fejlen på kablet. Resultaterne indikerer, at der er risiko for fejl på de første 400 meter af søkablet fra Grenå samt de sidste 4 km før transformerplatformen.
 
For at minimere risikoen for nedbrud har Energinet.dk i samarbejde med leverandøren besluttet at erstatte de dele af søkablet, hvor analyser indikerer en risiko for, at der kan opstå fejl.
 
Energinet.dk forventer at arbejdet med at nedlægge de nye kabelstykker kan påbegyndes sidst i september. Arbejdet er meget afhængig af vejret, men vurderes til at vare 5-6 uger.
 
- NKT Cables leverer søkablet, men de økonomiske forhold omkring projektet er ikke afklaret på nuværende tidspunkt. Det er blandt andet derfor ikke muligt at sige, hvad omkostningerne vil løbe op i, siger Torben Glar Nielsen, Teknisk Direktør, Energinet.dk.
 
Mens arbejdet står på, får Anholt strøm fra øens egne dieselgeneratorer.
 
Energinet.dk vil løbende informere om arbejdet her på hjemmesiden.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.