Gå til hovedindhold

Europæiske TSO’er tager et nyt skridt mod tættere samarbejde

Publiceret d. 5.7.2013 07.13
Med oprettelsen af et kontor i München udvider TSO’erne i det kontinentale Europa samarbejdet om den daglige drift af elsystemerne
​Et stadigt tættere samarbejde og daglig koordinering mellem 13 TSO’ere i det kontinentale Europa – herunder Energinet.dk – skal styrke forsyningssikkerheden på elområdet.

TSC - The Transmission System Operator Security Cooperation – blev etableret i 2008. Med etableringen af et fælles kontor styrkes overvågningen af de sammenhængende elsystemer og dermed systemsikkerheden på elområdet. Ansvaret for driften af elsystemerne ligger fortsat hos de enkelte TSO’er.
- Vi forventer, at samarbejdet i løbet af få år kan få samme omfang som det nordiske samarbejde, og at det dermed vil medvirke til at skabe en solid basis for forsyningssikkerheden i det fremtidige VE-baserede elsystem i Danmark, siger systemdriftsdirektør Jens Møller Birkebæk, Energinet.dk .
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.