Gå til hovedindhold

Fælleseuropæisk rapport: Hvordan gas bidrager til et bæredygtigt energisystem

Publiceret d. 10.6.2016 11.28
I dag offentliggøres rapporten ”Gas and Gas Infrastructure – The Green Commitment”, der beskriver, hvordan den europæiske gas og gasinfrastruktur aktivt kan biddrage til den grønne omstilling i Europa.
Gas kan bidrage til at sikre et mere bæredygtigt energisystem i Europa. Det er et af budskaberne i rapporten ”Gas and Gas Infrastructure – The Green Commitment”, der er skrevet som et samarbejde mellem 7 europæiske gastransmissionsselskaber i et samarbejde, der går under navnet Green Gas Initiative.

For at understøtte den grønne omstilling arbejder Energinet.dk tæt sammen med tilsvarende transmissionsselskaber i Europa, der deler visionen om at udvikle en CO2-neutral gasforsyning i 2050. Via fælles ekspertgrupper om bl.a. biometan, Power2Gas og gas til transport sikres det, at viden og know-how deles på tværs af landegrænserne.
 
”Samarbejdet over landegrænser er utrolig udbytterigt og har demonstreret, hvor meget vi kan lære af hinandens styrkepositioner. Og det på trods af, at vi har forskellige rammevilkår og politiske målsætninger i de enkelte lande. Dagens udgivelse af rapporten ”Gas and Gas Infrastructure – The Green Commitment” er vores fælles vision for, hvordan gassystemet kan bidrage til den grønne omstilling i Europa, sigerTorben Brabo, direktør for Gasmarked og -drift i Energinet.dk.
 
De syv selskaber er danske Energinet.dk, Hollandske Gasunie, Belgiske Fluxys, Franske GRTgaz, svenske Swedegas, schweiziske Gaznat og Tyske ONTRAS.
 
 
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.