Gå til hovedindhold

F&U-projekter bidrager til mere miljøvenlig elproduktion

Publiceret d. 21.1.2016 10.03
I samarbejde med Dansk Center for Miljøvurdering har Energinet.dk fået gennemført en miljøvurdering af ForskEL-program 2013.
ForskEL-programmet har til formål at fremme miljøvenlige elproduktionsteknologier gennem støtte til forsknings- og udviklingsprojekter. Miljøvurderingen er en vurdering af, hvordan og i hvor høj grad de støttede projekter opfylder dette formål.
Samlet set indebærer de støttede projekter i ForskEL-programmet 2013 få negative påvirkninger, men derimod en lang række væsentlige bidrag til at fremme en mere miljøvenlige elproduktion. ForskEL-programmet har derfor i 2013-udbuddet i høj grad opfyldt sit formål om at begrænse negative miljøpåvirkninger. Hovedkonklusionerne ligger tæt op ad resultatet fra miljøvurderingen i 2012.

Læs mere om miljøvurderingen her.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.