Gå til hovedindhold

Fænøsund er igen åben for sejlads

Publiceret d. 26.7.2013 11.41
Energinet.dk’s afspærring af farvandet mellem Fyn og Fænø i Lillebælt er nu ophævet. Arbejdet med at samle søkabler er færdigt, men der vil stadig være aktivitet i området, så skibe skal passere med omhu.

​Lystsejlere og andre på havet kan igen tage turen øst om øen Fænø i Lillebælt. Arbejdet med at samle de søkabler, der skal erstatte højspændingsledningerne, som hænger over Lillebælt, er slut.

Der vil dog stadig blive arbejde i området, fortæller Kell Thyssen fra firmaet JD-Contractor. Søkablerne, der nu ligger på bunden af Lillebælt, skal spules ned i havbunden, så de ligger beskyttet.

- Så skibe skal passere med omhu og lægge mærke til de skibe, der arbejder i området, siger Kell Thyssen og forventer, at arbejdet vil tage cirka en uge endnu.
Nedspulingen af kablet foregår på hele strækningen mellem Fyn og Jylland, altså også vest for Fænø, mens det kun er strækningen øst for Fænø, der har været afspærret.

Forskønnelse
Energinet.dk piller højspændingsledningerne ned og erstatter dem med søkabler som en del af et ”forskønnelsesprojekt” af elnettet.


Fænøsund blev lukket for sejlads tirsdag 16. juli, fordi fartøjet Henry P. Lading skulle ligge stille på vandet og blev forankret med wirer fra kyst til kyst. Imens sørgede andre både for at vejlede og stoppe al bådtrafik.

Arbejdet med at samle søkablerne var sat til at slutte 1. august.

- Men det er gået noget hurtigere end planlagt, og det er jo dejligt, siger Kell Thyssen.

 

 

Foto: Bent Sørensen/Medvind

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.