Gå til hovedindhold

Fastholder rating trods stor gældsætning

Publiceret d. 29.7.2010 13.30
Det anerkendte kreditvurderingsfirma Standard & Poor's fastholder Energinet.dk's høje kreditværdighed på AA+ på trods af gældsætning på i alt fire milliarder kroner i 2007.

Standard & Poor's har i deres halvårlige review af Energinet.dk fastholdt den næsthøjeste long term rating på AA+, der kan opnås.
Ratingen er en vurdering af kreditværdigheden på langsigtede lån og har stor betydning for, hvor høj renten bliver, når Energinet.dk skal låne penge. Jo højere vurdering, jo lavere rente.

- Energinet.dk har i 2007 lånt mere end fire milliarder kroner i forbindelse med købet af gaslageret i Lille Torup og Nesa-net, og derfor er vi selvfølgelig godt tilfredse med vurderingen, siger finanschef Claus Hangaard, Energinet.dk.

Den høje rating begrundes i virksomhedens solide forretningsområde og dens monopolstatus inden for systemansvar og transmission af el og gas samt statens ejerskab og støtte til virksomheden. Desuden har den økonomiske regulering og økonomiske stabilitet af Energinet.dk også en afgørende indflydelse på ratingen.

- Standard & Poor's påpeger dog i deres vurdering, at såfremt Energinet.dk fortsætter den øgede gældssætning væsentligt og eller udvider forretningsområderne med ikke regulerede aktiviteter, så kan det muligvis medføre en lavere kreditværdighed, siger Claus Hangaard.

Energinet.dk arbejder målrettet på at fastholde sin rating med henblik på at minimere selskabets finansielle omkostninger.

Læs mere om ratingen

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.