Gå til hovedindhold

Fejl i elnettet har stoppet Anholt Havmøllepark

Publiceret d. 30.9.2014 08.08
En fejl i det anlæg, der forbinder Anholt Havmøllepark med elnettet på land, betyder, at parken siden kl. 8.35 i dag den 30. september har været ude af drift, da strømmen ikke kan transporteres i land.

Energinet.dk, som ejer og driver ilandføringsanlægget, er i gang med at lokalisere fejlen.
 
Nyheden opdateres, når Energinet.dk har lokaliseret fejlen.
 
Seneste nyt, 1. oktober kl. 8.30:
Energinet.dk har i nattens løb forsøgt at finde fejlen. Det er endnu ikke muligt at sige, præcist hvor fejlen er opstået, eller hvad der præcist er årsag.
Men der er stor sandsynlighed for, at fejlen er i den del af kablet, der er gravet ned i landjorden. Kablet går fra en platform ved havmølleparken i Kattegat, henover havbunden og gravet ned i jorden på land, inden strømmen sendes ind i elnettet.
Energinet.dk har i nattens løb gravet nær Grenå. Her tyder det på, fejlen er opstået. Arbejdet med at finde fejlen fortsætter i løbet af dagen, bl.a. ved at  kabelruten overflyves med helikopter.
 
 Nyheden opdateres, når der er nyt om Anholtkablet. 
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.