Gå til hovedindhold

Fejl på landkabel lokaliseret

Publiceret d. 2.10.2014 15.20
Kl. 16 i dag lykkedes det at finde den fejl på landkablet til Anholt Havmøllepark, som siden tirsdag morgen har forhindret havmølleparken i at sende strøm til elnettet.
Fejlen blev fundet på selve kablet ca. 4 km fra Grenaa.

Medarbejdere fra Energinet.dk og leverandøren af landkablet er nu i gang med at forberede reparationen af kablet. Reparationen gennemføres ved at skære det beskadigede kabel bort, indsætte et nyt stykke kabel og installere to muffer.

Energinet.dk forventer, at kablet og dermed havmølleparken igen kan sættes i drift op af dagen mandag den 6. oktober.
Årsagen til fejlen er endnu ikke klarlagt.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.