Gå til hovedindhold

Film om Smart Grid i Danmark

Publiceret d. 28.10.2011 07.17
Energinet.dk præsenterer ny film om Smart Grid i Danmark. Filmen beskriver fremtidens elsystem hvor produktion, transport og forbrug af el kobles intel-ligent sammen.

I 2050 skal Danmark efter planen være uafhængige af fossile brændsler. Indfasningen af vindenergi og en forventet øgning af elforbruget til elbiler og varmepumper er på lang sigt en udfordring for el-nettet. Løsningen er et Smart Grid, hvor produktion, transport og forbrug af el kobles intelligent sammen.

Energinet.dk's Smart Grid Danmark-film henvender sig ikke blot til branchen, studerende og den energiinteresserede dansker. Men i høj grad også til resten af verden, som interesseret følger med i, hvad vi gør i Danmark.

Fremtidens energisystem er intelligent - vi kalder det Smart Grid. Denne film fortæller historien.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.