Gå til hovedindhold

ForskELprojekter bidrager til energi- og klimamål

Publiceret d. 30.3.2012 11.41
Energinet.dk’s årlige miljøvurdering af projekter under ForskEl-programmet viser, at de i høj grad bidrager til de nationale energi- og klimamål.

Hovedparten af projekterne, der er støttet af ForskEL-programmet, bidrager til reduktion af -udslippet, og over halvdelen af projekterne gør det muligt at forøge potentialet af mere miljøvenlige elproduktionsteknologier.

Det er blot nogle af de vigtigste konklusioner i den årlige miljøvurdering af projekter støttet under ForskEL-programmet, som Energinet.dk netop har lavet i samarbejder med Dansk Center for Miljøvurdering ved Aalborg Universitet.

Generelt indebærer projekterne en lang række væsentlige bidrag til at fremme en mere miljøvenlig elproduktion og kun meget få væsentlige negative påvirkninger.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.