Gå til hovedindhold

ForskNG 2010 støtter biogas

Publiceret d. 26.8.2010 08.31

ForskNG støtter igen i 2010 aktiviteter, der gør det muligt at transportere biogas i gasnettet. Ét projekt er blevet prioriteret til støtte og det drejer sig om projektet 10529 med titlen "Establishment of a biogas grid and interaction between a biogas grid and the existing natural gas grid", som har Naturgas Midt-Nord som ansøger.

Projektets formål er at klarlægge fordele og ulemper ved et stort biogasnet, der forsyner større kunder, hvor biogasnettet vil være forbundet med naturgas-nettet. Projektet omhandler bl.a. nødvendige balanceydelser mht. naturgasnettet, tekniske og juridiske udfordringer, økonomi. Det er et udredningsprojekt uden demonstration og test.

Naturgas Midt-Nord har søgt om 1,4 mio. kr. i støtte og arbejder med et samlet projektbeløb på 2,4 mio. kr.

Tre ansøgninger
ForskNG-programmet modtog inden fristens udløb 19. september i år tre ansøgninger til et samlet ansøgt støttebeløb på 2,4 mio. kr. og et samlet projektbeløb på 3,6 mio. kr.

Alle projekter har været igennem en grundig bedømmelse med deltagelse af både danske og udenlandske evaluatorer.

ForskNG er et program med begrænsede midler og ressourcer, så derfor har Energinet.dk valgt kun at sætte ét projekt i gang under dette års udbud. Konsekvensen er desværre, at vi også i år måtte give afslag til kvalificerede ansøgninger.

Kontaktperson Inger Pihl Byriel, e-mail ipb@energinet.dk, tlf. 7622 4416.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.