Gå til hovedindhold

Første elektricitet produceret på Rødsand 2

Publiceret d. 2.9.2010 11.05
Vindmølleparken Rødsand 2 er begyndt at levere elektricitet til det danske forsyningsnet. Det sker tre måneder forud for tidsplanen i projektet.

E.ON skriver i en pressemeddelelse:

- God planlægning i kombination med dygtige medarbejdere og erfarne leverandører har gjort det muligt at gennemføre projektet på rekordtid. Dette bekræfter, at vores strategi om at føre vedvarende energi op på industrielt niveau bliver ført ud i livet, siger Mark Porter, administrerende direktør for E.ON Vind i Sverige.

Arbejdet med vindmølleparken påbegyndtes i maj 2008. Nu – knap to år senere – begynder parken at producere elektricitet og de første af i alt 90 vindmøller er koblet på det danske elnet.

- Vi har gjort gode fremskridt med byggeriet. Hele vindmølleparken forventes at være i fuld kommerciel drift i andet halvår af 2010, siger Mark Porter og tilføjer, at E.ON i øjeblikket rejser mellem tre og seks vindmøller om ugen.

Vindmølleparken Rødsand 2 ligger i havet syd for Lolland. Med en installeret kapacitet på 207 megawatt bliver projektet en af de største vindmølleparker i verden.

Parken har 90 turbiner. Hver turbine har en rotordiameter på 93 meter og en kapacitet på 2,3 MW.

Når Rødsand 2 er færdig, vil den kunne levere strøm til 200.000 husstande.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.