Gå til hovedindhold

Første kabler er i jorden ved Lillebælt

Publiceret d. 11.4.2013 09.43
De tre første kabler blev tirsdag trukket fra Østre Hougvej langs golfbanen til Skrillinge Strand.

​Tirsdag lidt over middag blev det første 400 kV landkabel trukket fra Energinet.dk’s byggeplads i Skrillinge ved Middelfart til Skrillinge Strand.
På en 1400 meter strækning, som bugter sig langs Østre Hougvej og golfbanen, må beboere og golfspillere finde sig i høje jordvolde og arbejdende mandskab denne og næste uge. Der graves to render, hvor der i hver skal lægges tre kabler.


- De mange sving på strækningen gav os lidt udfordringer, men vi har fået lagt de første tre kabler. De dækkes til med en speciel termisk sandsammensætning, som har en bedre varmeafledningsevne end de naturlige omgivelser. I næste uge trækker vi yderligere tre kabler på denne strækning, siger projektleder for kabellægningen, Morten Ahrenkiel Vilhelmsen.

Når kablerne langs golfbanen er i jorden, trækkes kablerne fra Skrillinge ud mod Gamborg, hvor der opføres en kabelovergangsstation. Derefter trækkes der kabler på den jyske side af Lillebælt.

Landkablerne skal sammen med et 7,5 km langt søkabel erstatte højspændingsmasterne, som vil blive fjernet foråret 2014. Forskønnelsen af Lillebælt er en del af energiaftalen fra 2008. Læs mere om projektet her
 
Se flere billeder fra første kabeltræk på projektets nyhedsside
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.