Gå til hovedindhold

Første pæl banket i jorden

Publiceret d. 7.2.2012 15.04
Energinet.dk tester nedramning af monopæle til den nye højspændingslinje mellem Kassø og Tjele

Kraner, hydrohammer og sågar entreprenørens medbragte kaffemaskine gjorde knuder i kulden, men da der først var kommet gang i grejet, gik det efter planen med at få banket det 14 meter lange og to meter tykke stålrør i jorden lidt nordøst for Agerskov i Sønderjylland.

Røret skal holde én af de ca. 500 master, som Energinet.dk i morgen går i gang med at rejse på strækningen mellem Kassø og Tjele.

- De første 100 master bliver dog sat på betonfundamenter, fortæller Gunnar Kyed, Energinet.dk. Men når vi har fået rammet tre monopæle i jorden og evalueret resultatet, beslutter vi, om vi skal gå videre med denne metode og sætte masterne på monopæle frem for betonfundamenter, som er en anelse dyrere.

Tidsplanen for byggeriet af den sydligste tredjedel af den nye 400 kilovolt-forbindelse kan ses her

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.