Gå til hovedindhold

Første spæde start på udbygning af 400 kilovolt forbindelse

Publiceret d. 17.3.2011 07.51
Arbejdet med at udbygge 400 kilovolt forbindelsen mellem Kassø og Tjele er så småt gået i gang.

Entreprenørmaskiner fra virksomheden Jorton er kørt i stilling på omformerstationen i Kassø ved Aabenraa. Stationen udbygges, så den er klar til den nye 400 kilovolt forbindelse, der er større end den eksisterende højspændingsforbindelse på strækningen.

- Station Kassø har i dag plads til ét ledningssystem, men da den nye 400 kilovolt forbindelse får to ledningssystemer, bliver der behov for et ekstra linjefelt. I første omgang skal vi have støbt fundamenter og rejst nye afspændingsmaster, fortæller Claus Weismann, Energinet.dk. - Til september går vi i gang med at montere de elektriske højspændingsapparater.

Udbygningerne på station Kassø skal være klar i løbet af efteråret 2011. For efter planen begynder Energinet.dk at rejse de nye master og trække ledninger i oktober. Dette arbejde begynder i Kassø, hvorfra det bevæger sig mod nord.

Arbejdet med at anlægge den nye forbindelse kommer til at strække sig frem til slutningen af 2014. Byggeriet kommer til at foregå i tre etaper. Først færdiggøres strækningen mellem Kassø og Revsing. Denne strækning vil være klar til brug i efteråret 2012. Dernæst begynder arbejdet på strækningen mellem Rev-sing og Askær. Når den er færdig i efteråret 2013, gælder det strækningen mellem Askær og Tjele, som vil være klar til drift i slutningen 2014. De eksisterende master og ledninger fjernes efterhånden som de tre etaper bliver færdige.

 

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.