Gå til hovedindhold

Fortidsminder baner vej for ny energi

Publiceret d. 1.12.2011 10.22
Horn fra en urokse, en ravperle, et hus fra bronzealderen og stendyngegrave fra bondestenalderen. Arkæologerne har gjort mange interessante fund i forbindelse med Skagerrak 4-projektet.

Af Sanne Safarkhanlou

Skagerak 4-forbindelsen er en ny jævnstrømsforbindelse mellem Danmark og Norge. Forbindelsen skal sikre, at vi i fremtiden kan indpasse mere vindkraft i det danske elsystem, og samtidig vil forbindelsen øge konkurrencen på elmar-kedet.

Projektet sender løbende elektroniske nyhedsbreve ud til de lodsejere, der bliver berørt af projektet, og i det seneste nyhedsbrev kan du bl.a. læse om de fund, arkæologerne har gjort i forbindelse med de arkæologiske forundersøgelser. Se nyhedsbrevet her.

Hvis du ønsker at abonnere på nyhedsbrevet eller se tidligere nyhedsbreve, kan du klikke her 

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.