Gå til hovedindhold

Gaslager: Auktion skal forbedre tildelingen af lagerplads

Publiceret d. 2.9.2010 10.59
Som noget nyt holder Energinet.dk Gaslager i år auktion over kapaciteten i gaslageret i Lille Torup.

Auktionen er indført for at give en forbedret tildeling af kapacitet og større prisgennemsigtighed end sidste år. Dengang oversteg efterspørgslen efter lagerplads udbuddet, hvorefter kapaciteten blev tildelt pro rata.
    Denne måde at tildele den begrænsede kapacitet var der ikke tilfredshed med blandt lagerkunderne, som selv har været med til at pege på auktioner som et mere retfærdigt og markedsbaseret tildelingsprincip.

Auktionen starter mandag den 14. april 2008, men allerede fredag den 28. marts offentliggøres størrelsen på den kapacitet, der kommer under hammeren.

Nye kunder skal indgå rammeaftale med Energinet.dk senest mandag den 10. marts 2008, hvis de ønsker at deltage i auktionen.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.