Gå til hovedindhold

Gaslageret fylder 20 år i dag

Publiceret d. 2.9.2010 10.59
I dag er det 20 år siden, at naturgaslageret i Lille Torup nord for Viborg officielt blev taget i brug.

Energinet.dk overtog gaslageret 1. maj 2007. Gaslageret i Lille Torup bliver af de kommercielle aktører brugt til at skabe bedre balance mellem leverancer af gas fra Nordsøen og det konkrete vinterforbrug. Samtidig fungerer lageret også som et nødlager, der assisterer Energinet.dk i nødsituationer.

Energinet.dk fejrer fødselsdagen med en uformel sammenkomst for medarbejderne på gaslageret. 

Dagen markerer, at det er tyve år siden, kavernerne var klar til at blive taget i brug. Selve arbejdet med at få kavernerne skyllet ud startede længe før, nemlig i 1983.

På gaslagerets hjemmeside kan du blandt andet læse historien om, hvordan lageret blev til.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.