Gaslageret i Lille Torup: Tæt på alt udsolgt | Energinet

Gaslageret i Lille Torup: Tæt på alt udsolgt

Publiceret d. 2.9.2010 10.59
Efterspørgslen efter kapacitet i Lille Torup gaslager, som Energinet.dk overtager den 1. maj, har været stor, og der er næsten udsolgt.

Energinet.dk Gaslager A/S, som er navnet på Energinet.dk’s datterselskab, der fra 1. maj i år ejer og driver gaslageret i Lille Torup, har nu afsluttet første udbudsrunde på kapaciteten i gaslageret, og der kan meldes tæt på helt udsolgt.

- Efterspørgslen har været ca. to en halv gang større end den volumenkapacitet, d.v.s. lagerplads, der er til rådighed for de kommercielle aktører, og salget er gået over al forventning. Både danske og udenlandske aktører har købt kapacitet i første udbudsrunde, som gælder vinteren 2007/2008. Kapaciteten er tildelt pro rata, så alle kunder har fået ca. 40 pct. af, hvad de oprindeligt ønskede. Imidlertid har den store efterspørgsel fået os til at overveje, om vi næste år skal anvende en anden salgsmetode, siger kundechef Torben Brabo, Energinet.dk.

Den udbudte kapacitet, som er den plads, der er tilbage, efter at Energinet.dk har indkøbt lagerydelser til nødforsyning, består af godt 350 mio. kubikmeter volumenkapacitet plus godt 7 mio. kubikmeter udtrækskapacitet pr. dag og godt 3 mio. kubikmeter injektionskapacitet pr. dag.

Der er stadig fri udtræks- og injektionskapacitet tilbage. Dette udbydes nu i en anden udbudsrunde.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.