God start for handel tæt på driftstimen i Vestdanmark | Energinet

God start for handel tæt på driftstimen i Vestdanmark

Publiceret d. 29.7.2010 13.45
Der blev handlet 154 MWh i 13 timer i det første døgn Vestdanmark åbnede for intraday-handel på Nord Pools Elbas-marked.

INTRADAY: Adskillige aktører på elmarkedet benyttede sig straks af at kunne handle el tæt op mod driftstimen, da Vestdanmark torsdag den 12. april fra midnat åbnede for såkaldt intraday-handel på Nord Pools Elbas-marked. Østdanmark indførte Elbas i august 2004.

                      - Det gik rigtigt godt. Systemet virker som det skal, og en del aktører benyttede sig allerede det første døgn af at kunne handle umiddelbart før selve driftstimen, siger vagthavende ingeniør i Energinet.dk's kontrolrum i Skærbæk, Henrik Welling Andersen.

Facit for første driftsdøgn blev en handel på 154 MWh i 13 timer, deraf 86 MWh i en enkelt time.

Internt og via Kattegat
Med Elbas er det blevet muligt for de vestdanske aktører at handle i driftsdøgnet internt i prisområdet og via Konti-Skan forbindelsen over Kattegat til Sverige. Der er endnu ikke åbnet for intraday-handel mod Norge og på den jysk-tyske grænse.

Almindelig spothandel finder sted før selve driftsdøgnet, og har fortrinsret til udvekslingskapaciteten på Konti-Skan. Kl. 17 frigives den ledige kapacitet for det efterfølgende døgn, i hvilket aktørerne kan handle indtil en time før driftstimen.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.