Gå til hovedindhold

Grønt lys til nettilslutning af Kriegers Flak havmøllepark

Publiceret d. 18.12.2014 11.32
Klima- og energiministeren har givet sin investeringsgodkendelse til de anlæg, som Energinet.dk skal opføre for at forbinde de kommende havmøller på Kriegers Flak i Østersøen med elnettet på land.
Med godkendelsen kan Energinet.dk indgå kontrakter på de i alt ca. 200 km sø- og landkabler, to offshore transformerstationer, en ny station på landjorden og udbygninger på eksisterende transformerstationer, som nettilslutningen kommer til at bestå af.

Anlægget opføres som et 220 kilovolt vekselstrømsanlæg og er budgetteret til 3,5 mia. kr.
Det skal stå klar til at modtage strøm fra de første af de i alt 600 MW havmøller ved udgangen af 2018.
 
Læs mere om anlægget her 
 
Hent Enerinet.dk's ansøgning og ministerens tilladelse her
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.