Gå til hovedindhold

Halvårsrapport for 2016 er godkendt

Publiceret d. 19.8.2016 07.56
Energinet.dk’s bestyrelse har godkendt halvårsrapporten for 2016.
Samarbejde
Samarbejde og sammentænkning har fyldt meget i årets første seks måneder. På nationalt niveau var Engrosmodellen for elmarkedet ikke blevet til noget uden tæt og dedikeret samarbejde mellem branchens aktører.
 
På nordisk plan øges samarbejdet yderligere med beslutningen om at etablere et fællesnordisk kontor i København, Nordic RSC, (Regional Security Coordinator). Nordic RSC er et samarbejde mellem de nordiske landes TSO’er om analyse og drift af det nordiske elsystem og vil være fuldt implementeret ved udgangen af 2017.
 
I første halvår af 2016 underskrev vi papirerne, der skal gøre Energinet.dk til ejer af DONG Energys nuværende gasdistributionsnet. Energinet.dk’s ejerskab forventes dog at blive midlertidigt, fordi TSO-opgaven ikke hører naturligt sammen med distribution. 
 
Ny bestyrelsesformand
Energinet.dk’s bestyrelsesformand gennem mere end ti år, Niels Fog, valgte at træde tilbage i april 2016. Energinet.dk takker Niels Fog for hans store arbejde i spidsen af bestyrelsen i Energinet.dk’s formative år. Samtidigt er vi glade for at kunne byde den nye formand for bestyrelsen, Kim Andersen, velkommen – og med ham de øvrige nye bestyrelsesmedlemmer.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.