Gå til hovedindhold

Havari på forbindelse til Norge

Publiceret d. 29.7.2010 14.16
Skagerrakforbindelsen mellem Nordjylland og Sydnorge kører på halv kraft (ca. 500 MW) efter et uheld på jævnstrømsstationen i Kristiansand, Norge.
Uheldet, som formentlig skyldtes et overslag i transformatoren på forbindelsens pol 3, skete fredag den 27. maj kl. 22.24. Statnett er i færd med at undersøge transformeren. Først når analyseresultatet foreligger, kan det oplyses, hvornår forbindelsen kommer op på fuld ydeevne (1.050 MW) igen.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.