Gå til hovedindhold

Havbund ved kommende havmølleparker undersøges

Publiceret d. 4.7.2012 09.06
Af 50;#Karin Tronbech Hansen
Det britiske firma GEMS Survey skal lave undersøgelser af havbunden i de områder, hvor Danmarks to næste havmølleparker skal ligge.

Områderne ved Horns Rev i Nordsøen og Kriegers Flak i Østersøen får i sommer- og efterårsmånederne besøg af det britiske specialfartøj MV Aquarius, som skal lave geofysiske undersøgelser af havbunden.

- Undersøgelserne skal være med til at afgøre, hvor det vil være teknisk, økonomisk og miljømæssigt mest fordelagtigt at placere Danmarks to nye havmølleparker, Horns Rev 3 og Kriegers Flak, og de søkabler, som skal føre strømmen i land, siger geolog Stig Berendt Marstal, Energinet.dk.

- Vi starter med undersøgelserne i området ved Horns Rev i midten af juli, og til september sejler skibet videre til Kriegers Flak, siger Stig Berendt Marstal.

Energinet.dk har af Energistyrelsen fået til opgave at udføre diverse forundersøgelser og at lave VVM (Vurdering af Virkning på Miljøet) forud for, at de to havmølleparker sendes i udbud. Undersøgelserne og VVM-redegørelsen skal sikre, at miljøet ikke påvirkes væsentligt af projekterne, at myndighederne kan give tilladelse til projekterne, og at de selskaber, som byder på koncessionerne til de nye havmølleparker, kender risici og vilkår. Desuden er det Energinet.dk’s opgave at bygge de anlæg, som forbinder de kommende havmølleparker med elnettet på land.

 

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.