Gå til hovedindhold

Hør mere om fremtidens elmarked og fleksibelt forbrug 28. januar

Publiceret d. 12.1.2016 10.00
Energinet.dk, Dansk Energi m.fl. fortæller om, hvad et elsystem med mere vedvarende energi betyder for elpriser og forsyningssikkerhed.

28. januar stiller Energinet.dk, Dansk Energi og andre op, når Dansk Energi og Branchefællesskabet for Intelligent Energi holder temadag om fremtidens elmarked.

Energinet.dk gennemførte sammen med mange forskellige grene af elbranchen i 2015 Markedsmodel 2.0-projektet. Målet var at finde mulige løsninger til fremtidens elmarked. Et marked, hvor svingende elproduktion fra især vindmøller, men også solceller, kommer til at spille en langt større rolle og forandrer hele den måde, elmarkedet fungerer på, fordi meget mere strøm kommer, ’som vinden blæser’.

Et af de mange resultater af Markedsmodel 2.0-projektet var et ønske om at informere og forberede aktører i elbranchen på de mange forandringer, der kommer til at ske i den kommende årrække. Hvad sker der, når kunderne timeafregnes? Hvad kan forbrugerne få ud af at flytte forbrug til timer med lave priser?

Temadagen foregår hos Dansk Fjernvarme i Kolding i regi af Dansk Energi og Branchefællesskabet for Intelligent Energi. Fra Energinet.dk deltager Jeannette Møller Jørgensen, seniorkonsulent i Markedsudvikling og Internationalt samarbejde, med et indlæg om, hvorledes fleksibelt forbrug kan bydes ind i elmarkedet i dag.   

 

Denne nyhed er overført fra en tidligere hjemmeside og visse links virker derfor ikke længere. For yderligere information, find emnet via forsiden.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.