Horns Rev 2: Klima- og Energiministeriet godkender ilandføringsanlæg | Energinet

Horns Rev 2: Klima- og Energiministeriet godkender ilandføringsanlæg

Publiceret d. 29.7.2010 13.29

Klima- og Energiministeriet har den 25. februar godkendt, at Energinet.dk bygger de anlæg, som skal føre strømmen fra den kommende havmøllepark på Horns Rev til elnettet på land.

Anlægget er budgetteret til 824 mio. kr. og vil være klar til drift 1. maj 2009.

Som en del af godkendelsen skal Energinet.dk indgå aftale med det regionale transmissionsselskab Vestjyske Net 150 kV A/S om etablering og overdragelse af landdelen af ilandføringsanlægget til Vestjyske Net.

Når anlægget er færdigt og sat i drift, skal Energinet.dk derfor overdrage ejerskabet og driften af landkablet og kabelstationen i Blåbjerg Klitplantage til Vestjyske Net. Energinet.dk beholder ejerskabet og driften af transformerplatformen, som opsamler og transformerer strømmen fra havmøllerne til 150 kilovolt, og af det 42 kilometer lange søkabel, som sender strømmen i land.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.