Ikke krav om VVM på den elektriske Storebæltsforbindelse | Energinet

Ikke krav om VVM på den elektriske Storebæltsforbindelse

Publiceret d. 29.7.2010 14.02
Vestsjællands Amt har afgjort, at der ikke skal laves VVM på Storebæltsforbindelsens landanlæg på Sjælland

Den elektriske storebæltsforbindelse, som Energinet.dk er i gang med at projektere, vil ikke have væsentlige konsekvenser i forhold til landskab og støj, vurderer Vestsjællands Amt. Derfor har amtet netop afgjort, at der ikke skal udarbejdes VVM (Vurdering af Virkning på Miljøet) for den transformer- og konverterstation, som skal opføres i Herslev mellem Kalundborg og Slagelse, og for landkablet fra stationen ud til Mullerup havn ved Storebælt.

Heller ikke for landkablet og stationen på Fyn, som opføres på en eksisterende transformerstation, skal der udarbejdes VVM.

Klageberettigede kan dog klage over amtets afgørelse indtil den 11. oktober i år

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.