Gå til hovedindhold

Informationsmøde om udbygning af station Endrup

Publiceret d. 26.11.2010 08.24
Endrup Lokalråd og Energinet.dk inviterer alle interesserede til informationsmøde om en kommende udbygning af transformatorstationen ved Endrup øst for Esbjerg.

På mødet vil repræsentanter fra Energinet.dk fortælle om Energinet.dk's planer om at etablere et nyt jævnstrømskabel mellem Danmark og Holland, der nødvendiggør en udbygning af stationen i Endrup.

Station Endrup forventes at blive udvidet med otte hektar for at give plads til bl.a. en stor omformerbygning, der bliver 100 meter lang, 50 meter bred og 17 meter høj. I omformerbygningen skal jævnstrømmen fra kablet omformes til 400 kilovolt vekselstrøm (højspænding).

Arkitekter fra C. F. Møllers Tegnestue vil fremlægge et udkast til en plan for, hvordan landskabet omkring stationen kan se ud. Og Energinet.dk håber, at der på mødet vil være opbakning til at nedsætte en lokalgruppe, som vil indgå i det videre arbejde.

Informationsmødet finder sted tirsdag den 30. november 2010 kl. 19.00 – 21.00 på Endrup Kro, Bygaden 74, Endrup.

Læs mere om COBRAcable
Find pressemateriale (Fakta, baggrund, kort, informationsfolder og visualisering)

Yderligere oplysninger
Poul-Jacob Vilhelmsen, chefprojektleder, Energinet.dk, pjv@energinet.dk, mobil 2333 8675

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.