Kablerne til Norge yderligere reduceret | Energinet

Kablerne til Norge yderligere reduceret

Publiceret d. 29.7.2010 14.10
Fra i morgen og en til to uger frem vil kapaciteten på Skagerak-kablerne være nedsat til 270 MW

Nu er den også gal med Skagerak 1 og 2. For at undgå miljøproblemer på den norske elektrodestation må overføringskapaciteten på de to kabler nedsættes til 270 MW i begge retninger. Reduktionen starter i morgen torsdag den 26. januar og formodes at vare mellem én og to uger.

Det største af de tre kabler mellem Jylland og Norge - Skagerrak 3 på 500 MW - har været ude af drift siden i mandags, hvor transformeren i Norge havarerede. Kablet vil være ude af drift i mindst fire uger.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.