Gå til hovedindhold

Kaverne på gaslager genudskylles

Publiceret d. 20.12.2011 14.51
Energinet.dk er i dag, tirsdag den 20. december 2011, påbegyndt genudskylningen af en kaverne på gaslageret i Lille Torup mellem Viborg og Års.

Af Connie Dyrløv

I forbindelse med vedligeholdelse af gaslageret i Lille Torup, fik Energinet.dk i oktober måned miljømyndighedernes tilladelse til at genudskylle en kaverne (hulrum) i undergrunden under naturgaslageret.

I dag, tirsdag den 20. december 2011, er Energinet.dk gået i gang med vedlige-holdelsesarbejdet, som forventes at komme til at tage cirka et år.

- Genudskylningen af kavernen er et pilotprojekt, som skal vise, at de forudsætninger, der ligger til grund for myndighedernes godkendelse af vedligeholdelsesprojektet holder stik. Derfor vil hele processen løbende blive intensivt overvåget, siger gaslagerchef Leif Hansen.

Overvågningen foretages af Rambøll og Eurofins, som er akkrediterede virksomheder på miljøområdet. Og alle kan følge den intensive miljømåling, som løbende bliver offentliggjort på www.energinet.dk/gaslagerprojekt

Energinet.dk etablerer desuden et dialogforum med repræsentanter for fiskere, miljøorganisationer, grundejerforeninger og lodsejere omkring Hjarbæk Fjord og Lovns Bredning.

Samtidig har Energinet.dk oprettet en døgnbemandet hotline på 70 70 19 60, hvor fiskere og borgere altid kan ringe til Energinet.dk, hvis de observerer usædvanlige forhold i forbindelse med udledning af saltvand i fjorden.

Hvis alle målinger bekræfter forudsætningerne for miljømyndighedernes godkendelse af pilotprojektet, forventes Naturstyrelsen at give accept til, at Energinet.dk kan fortsætte vedligeholdelsesarbejdet og genudskylle de øvrige seks kaverner.

Yderligere oplysninger
Leif Hansen, gaslager- og vedligeholdelseschef, Lille Torup, 2333 8970

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.