Gå til hovedindhold

Koldt vejr gav rekordhøje elpriser i Østdanmark

Publiceret d. 3.1.2011 12.14
I december ramte elprisen i Østdanmark for første gang nogensinde prisloftet på den nordiske elbørs med 14,9 kroner pr. kilowatt-time i to timer.

Den rekordhøje elpris skyldtes kombinationen af det kolde vejr og begrænsninger af transmissionsforbindelserne til udlandet, specielt Øresundsforbindelsen til Sverige.

Den gennemsnitlige elpris i Østdanmark i december lå på 69,5 øre pr. kilowatt-time, hvilket - trods de to timers ekstremt høje elpriser - ikke adskiller sig betydeligt fra de omkringliggende områder i Norden. 

I Vestdanmark var elprisen ikke i så høj grad påvirket af det kolde vejr i Norden, og den gennemsnitlige elpris lå i december på 45 øre pr. kilowatt-time, hvilket er en stigning på kun 7,5 øre i gennemsnit pr. kilowatt-time siden november.

Yderligere oplysninger
Nicolaj Nørgaard Petersen, markedschef, mob. 2333 8705

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.