Gå til hovedindhold

Kommunerne søgte om 780 solcelleanlæg

Publiceret d. 1.4.2014 14.18
Stor interesse for ny kommunal solcellepulje. Der trækkes nu lod blandt ansøgningerne.

​Landets kommuner søgte om lov til at lave i alt 780 solcelleanlæg på skoler, børnehaver, rådhuse mv., da der mandag blev åbnet for en ny 20 megawatt kommunal solcellepulje.
Ansøgningerne løber op i solcelleanlæg med en samlet effekt på 36,4 MW, og dermed blev puljen ikke bare fuld på førstedagen, der er også søgt om langt mere, end puljen giver mulighed for.

Et IT-system trækker nu lod blandt ansøgningerne og udvælger tilfældigt 20 MW.

- Alle, der får tilsagn, får svar i løbet af en uge, siger Martin Lervad Lundø, sektionschef i Markedsdrift og Kundesupport i Energinet.dk.

Den nye solcellepulje giver kommuner dispensation fra eksisterende regler i elforsyningsloven. Kommunerne får lov til at bruge den strøm, de selv producerer, og slipper for at oprette et selvstændigt selskab til at administrere elproduktionen fra solcelleanlæggene.

 

Se tidligere nyheder om emnet herunder:


20 MW solcellepulje fyldt op den første dag

Mandag kan kommuner søge ny solcellepulje

 

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.