Konti-Skan 1: Anker fjernet | Energinet

Konti-Skan 1: Anker fjernet

Publiceret d. 29.7.2010 13.19
Fredag aften lykkedes det i andet forsøg Svenska Kraftnät at få fjernet det anker, der sidst i juni hagede sig fast i kablet til jævnstrømsforbindelsen Konti-Skan 1 mellem Vendsyssel og Sverige. Gunstige vejrforhold gjorde det muligt at gennemføre operationen inden midnat og genoptage driften lørdag kl. 1.30.
    Uheldet skete, da en fuldt lastet stenfiskerpram rev sig løs fra en position nord for Læsø og trak sit anker gennem kabelfeltet mellem Læsø og Sverige.
    Svenska Kraftnät, som ejer den del af kablet, beordrede efterfølgerde prammen til at kappe trossen til ankret. Skaderne på kablet viste sig ikke at være værre, end at driften på Konti-Skan umiddelbart efter kunne genoptages.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.