Konti Skan 1 ude af drift | Energinet

Konti Skan 1 ude af drift

Publiceret d. 29.7.2010 13.28

Energinet.dk meddelte i aftes elbørsen Nord Pool Spot, at Konti Skan 1 havarerede omkring kl. 19, og nu er ude af drift på ubestemt tid indtil nærmere afklaring.

Konti Skan 1 er den ene af to jævnstrømsforbindelser, der løber mellem Vester Hassing nord for Ålborg og Lindome syd for Gøteborg i Sverige. 

Ifølge Jesper Bak-Jensen, der er vedligeholdelseschef på Energinet.dk's jævnstrømsstation i Vester Hassing skyldes fejlen, at den ene transformer er blevet beskadiget, og han er i samarbejde med den engelske transformerleverandør, Areva, ved at undersøge skadens omfang.

- Det er meget begrænset, hvad vi ved på nuværende tidspunkt, men vi arbejder på sagen, siger han.
 
Konti Skan 1 har en kapacitet på ca. 350 megawatt (MW).

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.