Kortslutning årsag til strømafbrydelse søndag | Energinet

Kortslutning årsag til strømafbrydelse søndag

Publiceret d. 29.7.2010 13.26
Strømafbrydelsen ramte 40.000 husstande i det nordlige Århus i de tidlige morgentimer søndag den 20. april.
Årsagen til afbrydelsen var en kortslutning på 150 kV-højspændingslinjen fra Hasle til Trige. Denne fejl betød, at beskyttelsesudstyret i 150 kV-station Mollerup ved en fejl udkoblede linjerne Mollerup-Trige og Hasle-Mollerup. Udkoblingerne af disse linjer skyldes, at beskyttelsesudstyret i Mollerup ikke fungerede korrekt.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.