Gå til hovedindhold

Kriegers Flak: Op til 400 MW ekstra kapacitet mellem Sjælland og Tyskland

Publiceret d. 15.8.2013 08.14
Når Energinet.dk sætter den kombinerede ilandføring og udlandsforbindelse mellem Sjælland og Nordtyskland i drift, stiger handelskapaciteten mellem de to områder med op til 400 MW.
- Det kommende anlægs primære opgave er at overføre strømmen fra de 600 MW havmøller, som bliver bygget på den danske del af Kriegers Flak. Men i de timer, hvor møllerne står helt eller delvist stille, bliver ”overskudskapaciteten” på elforbindelsen stillet til rådighed for markedet, siger chefprojektleder Jens Christian Hygebjerg, Energinet.dk. 

Da de tyske havvindmøller ved Kriegers Flak bliver forbundet til Tyskland med en 400 MW forbindelse, som allerede er under etablering, er det maksimalt 400 MW, som markedet kan få rådighed over.
 
Energinet.dk’s nye elforbindelse sættes i drift i midten af 2018.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.